τι νέο υπάρχει

Στο BigBen πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να επεκτείνεται η χρήση της γλώσσας πέρα από τα όρια της τάξης και για αυτό οι μαθητές θα έπρεπε να χρησιμοποιούν τις δεξιότητες της γλώσσας δημιουργικά.

Κάθε χρόνο, στην διάρκεια της Αποκριάς αλλάζουμε την ροή των μαθημάτων μας για λίγες μέρες χρησιμοποιώντας αυτές τις μαθησιακές ώρες για δημιουργικές δράσεις. Το 2020 για παράδειγμα, χρησιμοποιήσαμε το επιτραπέζιο παιχνίδι wizardofoz για έμπνευση. Στα παιδιά δόθηκαν κοστούμια, τους ζητήθηκε να αυτοσχεδιάσουν και να κάνουν παρουσίαση στους συμμαθητές τους. Επίσης είχαμε εβδομάδα ‘Αισώπου’, εβδομάδα σινεμά καθώς και ποιητική και μουσική εβδομάδα.

Υπήρχαν χρονιές που δημιουργήσαμε θεατρική ομάδα ενθαρρύνοντας όλους τους μαθητές μας να συμμετέχουν. Αυτό ήταν το ‘dramaclub’. Οι συμμετέχοντες, στο τέλος του έτους, παρουσιάζανε το έργο τους παρουσία συμμαθητών και γονέων. Τελευταία παράσταση ήταν το έργο ‘Oliver’, διασκευή του πασίγνωστου Ολιβερ Τουίστ.

Οι μαθητές του BigBen λαμβάνουν επίσης μέρος σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Έχουμε οργανώσει ημέρες αθλητισμού με τυπικά Αγγλικά αθλήματα, όπως το κρίκετ, το ράουντερς και το ράγκμπυ. Τα χρήματα του συμβολικού εισιτηρίου δίνονται σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις

Κατά την διάρκεια του πρώτου lockdown, οι μαθητές έκαναν μία εργασία που το ονομάσαμε ‘RecordingHistory’ (δηλαδή ‘γράφουμε ιστορία’). Εκεί έγραψαν τις σκέψεις τους, τα συναισθήματα τους για το lockdown και την επιδημία του covid.  Ακολούθησε ένα διαδικτυακό Χριστουγεννιάτικο πάρτι, το οποίο διοργανώθηκε από Αγγλική εταιρεία διοργάνωσης πάρτι και άλλες δημιουργικές εργασίες κατά την διάρκεια του χρόνου.

περισσότερα λιγότερα

Charity Flash Mob 2022

Στις 17 Ιουνιου  διοργανώθηκε […]

Cambridge Assessment English – University of Michigan

FCE (Cambridge) 4/12/2021 CPE […]

Δες πώς λειτουργεί μία τάξη!

A class. Έχουν γράψει […]