Χωρίς να γνωρίζουμε το παιδί σας, είναι αδύνατο να απαντήσουμε την ερώτηση. Οι τάξεις στο BigBen είναι οι εξής : JuniorA/B Προκαταρκτικές, και οι (μεγάλες τάξεις, όπως συνήθως λέγονται) A, B, C, D και E και μετά η Lower (B2). Το εάν το παιδί σας κάνει όλα αυτά τα επίπεδα, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Το παιδί σας μπορεί να ξεκινήσει σε οποιαδήποτε ηλικία ακούγοντας και παρακολουθώντας παιδικά προγράμματα στα Αγγλικά. Τα Αγγλικά επίσης διδάσκονται και στο Ελληνικό κρατικό εκπαιδευτικό σύστημα. Ο πιο κατάλληλος χρόνος για να ξεκινήσει σε ξενόγλωσσο σχολείο είναι η Τρίτη τάξη του Δημοτικού, όταν το παιδί θα έχει μάθει τα βασικά της μητρικής του γλώσσας και θα είναι αρκετά ώριμο να αρχίσει να μαθαίνει άλλη μία γλώσσα με πιο επίσημο τρόπο. Αυτό επίσης θα εξασφαλίσει ότι όταν έρθει ο καιρός να δώσει τυπικές εξετάσεις, θα είναι αρκετά ώριμο να ασχοληθεί με την πολυπλοκότητα των θεμάτων με μεγαλύτερη ευκολία.

Εξαρτάται από το επίπεδο : κυμαίνεται από 45 λεπτά έως 1.5 ώρα. Εμείς εντούτοις ζητάμε οι μαθητές να κάνουν επαναλήψεις στο λεξιλόγιο τους σε τακτική βάση

Η πιο σύντομη απάντηση είναι και τα δύο αλλά με υλικό βασισμένο στα Βρετανικά Αγγλικά. Έχουμε καθηγητές από την Βρετανία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και την Ελλάδα, οπότε τα παιδιά διδάσκονται με ένα μεγάλο εύρος προφοράς. Το πιο σημαντικό όμως είναι η καθαρότητα παρά η προφορά. Όσον αφορά το λεξιλόγιο, υπάρχουν κάποιες λέξεις οι οποίες είναι διαφορετικές στα Αμερικάνικα Αγγλικά και αυτές επισημαίνονται, όπως και όταν τυχαίνουν.

Εάν είναι μία μη αναμενόμενη απουσία, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας με e-mail σχετικά με την εργασία στην τάξη και την εργασία στο σπίτι που έχει χαθεί. Όταν γνωρίζουμε για την απουσία εκ των προτέρων, θα υπάρξουν άλλα τμήματα διαθέσιμα ώστε το παιδί να μην χάσει τα μαθήματα του.

Επίσης διαθέτουμε στο σχολείο τμήμα ενισχυτικής (homework) κάθε Παρασκευή από τις 17.30 – 19.30, οπότε το παιδί σας μπορεί να έρχεται για να αναπληρώσει το μάθημα που έχασε.

Θα ζητούσαμε παρόλα αυτά, τα ιατρικά ραντεβού του παιδιού (π.χ. οδοντίατρος) να μην συμπίπτουν με την ώρα μαθήματος του παιδιού ώστε να οι απουσίες να μειωθούν στο ελάχιστο δυνατό.

Ραντεβού μπορεί να κλείνονται τηλεφωνικά στο 28210-92150 ή 6973 693178 από τις 10.00 π.μ. μέχρι τις 12.00 μ.μ. ή την ώρα λειτουργίας της γραμματείας : Δευτέρα 7.30μμ-9.30μμ, Τετάρτη 3.30-7.30και Πέμπτη 7.30-9.30. Ζητάμε αυτό, προκειμένου να αποφεύγετε να σταματάτε τους καθηγητές κατά την διάρκεια μιας κανονικής εργάσιμης ημέρας ή να καθυστερείτε τα μαθήματα για να τους μιλήσετε.

Τρείς φορές τον χρόνο, θα προσκληθείτε σε συνάντηση γονέων για την αξιολόγηση της σχολικής περιόδου. Αυτή είναι μία ιδιωτική συνάντηση χωρίς την παρουσία άλλων γονέων και χωρίς την παρουσία του παιδιού.

Είναι ζωτικής σημασίας οι γονείς και οι καθηγητές να έχουν καλές σχέσεις, οπότε κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να είναι προσιτοί.

Συνήθως θα το έχουμε παρατηρήσει και θα έχουμε καλέσει το παιδί σας να συμμετάσχει στο τμήμα της ενισχυτικής τις Παρασκευές από 17.30-19.30.  Αυτό είναι σχεδιασμένο να δίνει έξτρα διδασκαλία είτε σε προσωρινή, είτε σαν μόνιμη βοήθεια. Το τμήμα αυτό παρέχεται δωρεάν χωρίς επιπλέον δίδακτρα.